-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16583 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

از ديدگاه قرآن اولين و با سابقه ترين محل براي عبادت و پرستش خداوند كجاست؟
كعبه اوّلين خانه اي است كه براي عبادت تودة مردم بنا نهاده شده و اوّلين مركزي است كه عبادت كنندگان را به سوي خود جذب كرده است؛ «إنَ أوَل بيًتٍ وُضِعَ لِلنُاس للَذي بِبَكَةَ مباركاً و هُدي للعالَمين فيه اياتّ بينات مقامُ إبراهيم و مَن دخله كان امِناًً وللهِ علي الناس حِجُّ البَيتِ مَنِ استطاع إليه سبيلاََ و مَن كفر فإنَ الله غَنيّ عن العالَمين» آل عمران/96-97.

تعبير از پايگاه كعبه به «بَكهِ» كه به معناي «ازدحام و تراكم جمعيت» است نشان مي دهد كه كعبه، محوري جهاني بوده كه از هر سوي عالم در گسترة زمان، به آن رجوع كرده اند و بر اثر انبوه جمعيت، جايگاه ان به «بكّه» نامگذاري شده است. (بحار96/77)

هنگامي كه كعبه قبلة رسمي مسلمانان شد، پيروان كيش موساي كليم(ع) اعتراض كردند كه چگونه عنوان قبله از بيت المقدس به كعبه انتقال يافت؟ وحي نازل شد كه: سابقة كعبه بيش از ديگر بناهاي مذهبي عمومي است و كعبه اوّلين خانه اي است كه براي عبادت بندگان خدا و هدايت همگان تأ سيس شده است، چنانكه با بركتهاي فراوان وگوناگون همراه است وهدايت آ ن براي همة جوامع بشري بوده، مخصوص به عصر خاص يا نژاد معيني نيست. به همين جهت از دير باز همة اقوام و مللي كه به پرستش خدا معتقد بودند به كعبه احترام مي گذاشتند و به علل گوناگوني تكريم ان را لازم مي دانستند كه تطور تاريخي و نقل و نقد آراء و عقايد آنان از مدار بحث كنوني بيرون است.

خلاصه اين كه، با استدلال به تقدم كعبه بر بيت المقدس و قدمت تاريخي و سابقةكهن آن، به اعتراض پيروان برخي از اديان آسماني پاسخ رسايي داده شد و شايد از همين بعد قدمت تاريخي كعبه است كه قرآن كريم آن را «بيت عتيق» مي داند؛ يعني خانه كهن و ديرپاي و سابقه دار، زيرا هر چيز سابقه داري را كه از اهميت و ارزش بر خوردار است عتيق، كه معادل غير عربي آن «انتيك» است، مي نامند.

: آية الله جوادي آملي
صهباي حج

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.